Skoči na vsebino

1890

Logotip

Letnica 1890 predstavlja naš razvojni temelj. Krog okrog sprehajalčka predstavlja zeleni prstan Vrhnike in hkrati trajnost v neprekinjenem krogu zemlje. Sprehajalček znotraj kroga predstavlja srce kraja. Naša identiteta je upodobljena s sprehajalčkom v vlogi Ivana Cankarja, ki skupaj z Ljubljanico pomembno zaznamujeta kulturno in naravno dediščino kraja.

Stebri v izgledu lesa nakazujejo trajnostni razvoj skupnosti, k kateremu ključno prispevajo vse navedene štiri ciljne skupine. Nad stebrom mladih je QR koda, ki prikaže mlade kot inovativne (i), z velikim potencialom za rast. Kmetje in obrtniki nosijo in podpirajo osrednjo idejo 1890, ker je tam najširša baza znanja in izkušenj. Podjetniki z ustvarjanjem dodane vrednosti gradijo najvišji steber.

Sprehajalček tako hodi od stebra mladih naprej in lahko na svoji karierni poti preko osvajanja novih znanj doseže vsak naslednji steber družbe. Stavek »Vsak  steber šteje«, v ozadju spremlja zelena barva in se zaključi s klicajem stebra podjetnikov. Fotografija na slikovit način prikaže vizijo in strategijo vodenja kraja, ki se nahaja na fotografiji v ozadju. Sprehajalček za sabo v kraj prinaša tudi nov zeleni veter.

Zelena ideja 1890 prihaja tudi na Vrhniko. Sprehajalček ima moder plan A. Plana b ni. Kraj v katerega sprehajalček prihaja je ZA plan A. Ideja trajnostnega razvoja se bo kmalu razširila po porečju Ljubljanice, na celotno zeleno regijo.