Skoči na vsebino

1890

Pravno obvestilo

Splošno o varovanju osebnih podatkov

Stranka 1890 se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko registracijskega formularja na spletnem mestu 1890.si, obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vpis predloga, registracija, preklic registracije in hranjenje osebnih podatkov

Ob vpisu predloga na spletnem mestu 1890.si morate v formular navesti naslednje osebne podatke:

  • ime,
  • elektronski naslov,
  • po želji še telefonsko številko.

Če prvih dveh navedenih podatkov ne boste posredovali, ne boste mogli uspešno posredovati predloga.

Kadarkoli lahko prekličete objavo svojega predloga tako, da moderatorju na e-poštni naslov info@1890.si pošljete zahtevo za izbris vašega predloga, kakor tudi zahtevo za izbris podatkov iz evidence uporabnikov. Po potrditvi preklica bomo iz evidence uporabnikov izbrisal vse vaše osebne podatke.

Namen zbiranja in obdelava osebnih podatkov

Stranka Naša 1890 za komuniciranje osebnih podatkov, pridobljenih preko registracijskega formularja, brez vaše osebne privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene, kot izključno za neposredno komuniciranje z vami.

Komunikacija vključuje občasno pošiljanje elektronskih sporočil oz. elektronskega glasila.

 

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.