Skoči na vsebino

1890

"Čigav si"

So te najprej vprašali! Šele potem, “kako se pišeš”.

1890 je zelena nit in razvojna alternativa na podeželju, ki se želi povezovati s somišljeniki, ne glede na njihov osebni nazor, da bi se udejanila nova strategija vodenja v kraju.

1890 ima plan za Vrhniko z 18 točkami in regijski program za Notranjsko z 9 točkami. Kompetentni predstavniki tisto, kar govorimo tudi delamo in s tem živimo. Zastopamo 9 ključnih ciljnih skupin Vrhnike: otroke, mlade, mlade aktivne družine, kmete, intelektualce, podjetnike, obrtnike, priseljence pripadne Vrhniki in seveda našo srebrno generacijo.

V 18 ključnih točkah smo strnili prizadevanja, vizijo in kulturo ter način delovanja IDEJE 1890, ki odgovarjajo aktualnim izzivom našega časa in časa v katerega vstopajo naši otroci. Uživamo podporo preko 90 odgovornih družin kraja. Nič na tej poti nas ne sme ustaviti.

ZA naš prihodnji rod gre in za naše dostojno življenje!

Čemu hodiš sprehajalček?
Sprehajam se za vas, vas ogovarjam, poslušam, nagovarjam, pozdravljam in ozdravljam. Vse samo zato, da sami spoznate, da je 1890 vaša moč. Eno je hoditi (lat. ambulare), nekaj drugega pa je hiteti ( lat. festinare). Mar nismo Cankarjevi potomci pridni pohodniki, ki znamo sami sebe (o)zdraviti? Si mar nismo ravno zato vzpostavili stolp na Planini nad Vrhniko, izvir Ljubljanice Močilnik in Star Maln, da bi nas vsak dan vabili k sebi na sprehod in da nam ne bi bilo potrebno v ambulanto?

Zakaj si?
Ali lahko svoje otroke prepustim na milost in nemilost toku življenja, kakršen pač bo in zavzamem držo, da sam ne morem nič narediti? Ne. Držal bom roko na svojem srcu, delil znanje in zaupanje, da bomo lahko skupaj hodili naprej. Podpirajmo se, spoštujmo se in hodimo z ramo ob rami. Vsi skupaj. Skupaj je bolje!

Kdo je začel hoditi Idejo 1890?
Sedem naših prednikov že davnega leta 1890.

Kdo ste današnji predstavniki 1890?
Smo posamezniki, ki hodimo in živimo idejo 1890 ter želimo z vzorom odgovorno prispevati v skupnost zelene regije.

»Čigav si« sprehajalček 21. stoletja?
Sem samo predstavnik mnogo širše ekipe in Ideje 1890, ki odpira prostor za sodelovanje vseh dobro mislečih in proaktivnih, saj si vsi zaslužijo možnost besede in priložnost za delo. Sem podjetnik in manager dr. Benjamin Leskovec, ki verjame v pridne roke ljudi, iznajdljivost in trajnostni razvoj zelene regije, v kateri tudi delujem in živim.

 

Nastopam in delujem v različnih vlogah, poglejmo si samo sedem vlog v skupnosti: