Skoči na vsebino

1890

Poslanstvo

Naše poslanstvo je, da bi lahko vsi delali, razvijali svoj potencial in prispevali v skupnost ter se počutili slišane, vredne in vključene. Že v Bibliji smo spodbujeni »Spodbujajte drug drugega in gradite drug drugega.« »V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte.«(Kol 3,16).

Želimo graditi vrednost na posameznikih in močni skupnosti, zato si želimo odgovorno in aktivno sodelovati pri implementaciji razvojne strategije  Vrhnike do 2030+ in prevzeti tudi vodenje nekaterih razvojnih projektov.

Povabljeni ste, da se povežemo in aktivno sodelujemo pri: varovanju naravnih virov, kmetijstvu, dopolnilnih dejavnostih, lokalno pridelani hrani, ohranjanju kulturne dediščine, zelenem turizmu, trajnostni mobilnosti, vrstni pestrosti ter seveda tudi konzervatorstvu tam kjer je to potrebno.

Oblikujmo zeleni prstan Močilnik – Rimski zid – Rupnikova linija – Star maln – Zaplana – Planina – Ulovka – Kuren – Podlipa – Sveta Trojica – Ligojna – Sinja Gorica – Bevke – Ljubljansko barje – Bistra, da oživimo in skupaj povežemo našo bogato naravno in kulturno dediščino.

 

Skrbimo za utrip Srca kraja, ki predstavlja identiteto Vrhnike, Cankarja, staro mestno jedro od vodne žile Ljubljanice do Stare ceste, športni park, in zelena pljuča s parkom na sv. Trojici.  V srcu kraja želimo prostor pod soncem oblikovati tudi za našo srebrno generacijo.

Pri vsem tem se zavedamo pomembnosti vzgoje in izobraževanja za danes in jutri. Prepričani smo, da se odgovorno, svobodno, zavzeto in izpolnjeno odraslo osebnost začne vzgajati že pred rojstvom. Vemo, da je za dober vzgojno-izobraževalni pristop potrebno poglobljeno znanje in razumevanje naravnih značilnosti otroka ali mladostnika, da je potrebna širina, razgledanost  in vizija odraslega posameznika, ki je potem s svojim delovanjem močan zgled in dobra spodbuda posameznemu mlademu človeku.

Zagotavljamo vam dolgoživost in trdoživost na poti do 2030+. V razvojno naravnanem programu z vami delimo zaupanje in naše skupne vrednote v dobrobit Vrhnike in okolice.

Poslanica 1890, dr. Benjamin Leskovec, Razvoj za preboj

Za ogled videoposnetka pritisni na fotografijo.